… ASLİYE HUKUK MAHKEMESİNE

DAVACI                     :

VEKİLİ                     :

DAVALI                     :

KONU                       : Tasarrufun iptali istemimizden ibarettir.

DAVA DEĞERİ       :

AÇIKLAMALAR    :

1.- Müvekkilimiz ile davalı yan ….. arasında  ../../.. tarihinde meydana gelen trafik kazası neticesinde müvekkilimiz maddi olarak zarara uğramıştır. Bu zarara binaen müvekkilimizce davalı yan …. aleyhine ../../.. tarihinde tazminat davası açılmıştır. (EK-1)

2.- Bahsi geçen trafik kazasına binaenaçılmış olan tazminat davası neticesinde …. Mahkemesinin ../../…. Tarihli ../.. e. ../.. k. tarihli kararı ile davalı yan …. aleyhine … TL tazminata  hükmedilmiş olup borçlu hakkında … İcra Müdürlüğünün …/… sayılı dosyası ile … TL. nın tahsili için takip yapılmıştır. … tarihinde borçlunun evinde yapılan hacze ilişkin tutanakta hacze değer mal bulunamadığı belirtilmiştir. (EK–2) Devamla borçlu … hakkında …/…/… tarihinde borç ödemeden aciz belgesi düzenlenmiştir. (EK-3)

3.- Ancak trafik kazasının meydana gelmesinden kısa bir süre sonra ilgili tasarrufun iptali davasına konu taşınmazı …. isimli kardeşine gerçekte satılmadığı halde, tazminat davasını sonuçsuz bırakmak ve alacağını elde etmesini önlemek amacıyla mal kaçırmak kastıyla temliki işlemi yapılmış olduğunu Aciz belgesi düzenlendikten sonra haricen yaptığımız araştırma sonucunda öğrenilmiş bulunmaktadır.

4.- Bilindiği üzere 6098 sayılı borçlar Kanunun’nun ilgili 19. Maddesinde,

“Bir sözleşmenin türünün ve içeriğinin belirlenmesinde ve yorumlanmasında, tarafların yanlışlıkla veya gerçek amaçlarını gizlemek için kullandıkları sözcüklere bakılmaksızın, gerçek ve ortak iradeleri esas alınır.” Hükmü yer almaktadır.

5.- Bu bağlamda taşınmazı satın alan kardeş bu tarihe kadar söz konusu taşınmazda ne oturmuş ne de üzerinde herhangi bir tasarrufta bulunmuştur. Bu durumla ilgili olarak dilekçemiz ekinde sunulmuş tanık listesinde (EK -4) isimleri yer alan ilgililer de, mahkemenizce uygun görülmesi halinde duruma ilişkin izahat verecektir.  Kardeşin taşınmaz üzerinde hiçbir tasarrufta bulunmamış olması taşınmazın alacaklılardan mal kaçırmak amacıyla kardeşe devredildiği hususunu daha aşikar hale getirmektedir; çünkü mal edinen şahsın ilgili taşınmaz üzerinde hiçbir tasarrufta bulunmaması hayatın olağan akışına uygun düşmeyecektir.

6.- Yukarıda belirtilen tüm nedenlerle yapılan satış işlemine ilişkin tasarrufun iptaline karar verilmesini mahkemenizden talep etme zorunluluğu doğmuştur.

Hukuki Nedenler      : 2004 S. K. m. 277, 278, 279, 280, 6098 S. K. m. 19

Hukuki Deliller         : Mahkemesinin . ../../…. T. ../.. E. ../.. K. Sayılı İlamı, …./…./…. Tarihli Haciz Tespit Tutanağı, Borçlu Hakkında Verilmiş Aciz Belgesi Sureti, Tanık beyanları sair tüm deliller

Sonuç ve İstem          : Yukarıda açıkladığımız nedenlerle davalılar arasında …/…/…. tarihinde yapılan satış işleminin iptaline, yargılama giderleri ve vekalet ücretinin karşı tarafa yükletilmesine karar verilmesini, müvekkilimiz adına saygıyla talep ederiz. …/ …/ …

EK:

1.- ….. Mahkemesinin . ../../…. T. ../.. E. ../.. K. Sayılı İlamı

2.- …./…./…. Tarihli Haciz Tespit Tutanağı,

3.- Borçlu Hakkında Verilmiş Aciz Belgesi Sureti,

4.- Tanıkların isimleri ve adresleri ile tanıklık edecekleri konuları gösterir tanık listesi

5.- Bir adet onaylı vekaletname örneği

Davacı Vekili

Av.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yukarı Çık